Waarom kiezen voor bamboe kleding

 

 bamboe = zijdezacht

Biologisch geteelde bamboe is zacht, superzacht. Het voelt licht en zacht aan op je    huid.

 Bamboe = Thermoregulerend

Reguleert zich naar jou!    Voel je    warm op winterdagen en koel als het warm is. Bamboevezel is van nature ademend door zijn structuur. 

 Bamboe = Anti-statisch 

Een neutrale lading voorkomt de opbouw van statische elektriciteit, waardoor kleven wordt voorkomen.

 Bamboe = milieuvriendelijk & duurzaam 

Bamboe kleding is duurzamer & comfortabeler dan katoen.

 Bamboe = Antibacterieel en schimmelwerend 

Bamboevezel neutraliseert geuren en heeft van nature   antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

 Bamboe = Hypo-allergeen 

Boody Bamboo Underwear is hypo-allergeen. Dat wil zeggen dat die bamboe ondergoed niet irriterend is en bijzonder geschikt voor mensen met een gevoelige huid    of die last hebben van bijvoorbeeld eczeem of een atopische huid. 

 Boody Underwear en het milieu

- Boody Underwear is gemaakt van  biologisch verbouwd bamboe.   Dit bamboe komt uit   FCS - gecertificeerde bossen en wordt geteeld volgend het ECOCERT keurmerk. Dat wil zeggen zonder gebruik  te maken van insecticiden of pesticiden.

-  Om bamboe te laten groeien is er enkel regenwater nodig. De productie van bamboe is dus uiterst waterbesparend.

- Snelgroeiend & zelf-regenererend: bamboe is de snelst groeiende houtachtige plant ter wereld en er worden geen bossen voor gekapt.

 Boody Bamboe ondergoed = plasticvrij

Niet alleen de de bamboe onderkleding van Boody is plascticvrij maar ook de verpakking van de Boody Bamboe producten zitten in een plasticvrije verpakking: de minimalistische verpakking is zelf al gemaakt van gerecycled papier en inkt op plantaardige basis en 100% recyclebaar.   De verpakking kan dus zonder problemen bij het oud-papier.

- Minder afval: de productieprocessen van Boody zijn zo ingericht dat alles wordt hergebruikt. Dit leidt tot minder textielverspilling. Voor het kleuren wordt een closed-loop proces gebruikt zodat er geen kleurstoffen in het milieu belanden (Öko-Tex keurmerk)

© 2021 - 2024 Bieanja | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel