Gebruiksaanwijzing Bridge Water Geurkaars in glas

Gebruik en verzorging Bridge Water Geurkaars in glas

Stap 1 – Knip de lont

Laat de eerste keer de kaars net zo lang branden totdat de gehele oppervlakte vloeibaar is. Houd de lont van de kaars mooi en kort geknipt ook bij de eerste keer dat de kaars brandt. De lont moet een halve centimeter kort zijn en het is belangrijk om elke keer als de kaars brand elke 4 uur de lont korter te knippen. Een lange lont kan splijten, afbreken en ervoor zorgen dat de wax vervuild raakt. Blaas altijd de kaars uit en laat de wax afkoelen en stollen voordat je de lont knipt.

Stap 2- Maak de wax vloeibaar

Zorg ervoor dat de bovenlaag van de wax elke keer gelijkmatig smelt, zodat de wax gaat poolen en geur goed kan vrijkomen. Poolen betekend dat de wax helemaal tot aan de rand van het glas vloeibaar wordt en er geen wax aan het glas achter blijft. Zo voorkom je dat een kaars gaat tunnelen en de kaars naar beneden brand waardoor er wax aan de rand achterblijft en je wax verspilt. Kaarsen in een glazen pot kun je het beste 4-6 uur achtereenvolgens laten branden voor het beste geurresultaat.

Stap 3 – Houd het veilig

Plaats brandende kaarsen altijd op een vlak, stevig en warmtebestendig oppervlakte. Plaats kaarsen nooit op een brandbare ondergrond of in de buurt van brandbare materialen. Laat kaarsen nooit zonder toezicht branden. Plaats geen kaarsen in een luchtstroom of tocht. Brand kaarsen buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Laat een kaars nooit zonder toezicht branden. Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden of beschadigen.

Stap 4 – Weet wanneer je moet stoppen

Als er nog maar 1,5 centimeter wax over is op de bodem van de glazen pot, blaas dan de kaars uit. Het is normaal dat er een klein laagje wax overblijft, wanneer je de kaars onder dit niveau toch brand dan kan door de warmte van de glazen pot de ondergrond waar de kaars op staat beschadigen.

© 2021 - 2024 Bieanja | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel